top of page

Dags att "pimpa" pumpor.....

Sista veckan i september och det har varit en vecka då hösten börja kännas mer påtaglig. En vecka där Knäred hade besök av Fråga Lunds experter, historikern och författaren Gunnar Wetterberg. En föreläsning med många besökare, vilket är trevligt.

Nästa inplanerade föreläsning är den 11 oktober, då är det Bengt-Göran Söderlind med "Mannen som trodde han var en bortbyting".

Efter september kommer ju oktober och det är full fart mot hösten. Som vanligt så är det tipspromenad nu på söndag, den första söndagen i månaden och man utgår från torget i Knäred.

Kl. 14.00 drar det i gång och avslutas med att alla betalade deltagare får lite soppa. Så gör oss sällskap vi behöver både umgås och röra oss mera.

Veckan har också varit full av färgglada pumpor. M. Magnussons Potatis AB har sponsrat Knäreds Byalag med pumpor. Vilket vi är mycket tacksamma för. Vi i byalaget tycker att vi behöver sätta lite färg på tillvaron eller torget. Imorgon så kommer leveransen gå till klass 5 på Knäredsskolan, där eleverna ska få en varsin pumpa att modulera och dekorera. I nästa vecka så kommer vi att placera ut dem på torget och fira med lite fika till eleverna som jobbat och hjälpt oss med detta. Det ska bli spännande att få ta del av resultatet.

Jag hoppas att det ska skapa glädje hos flera och jag hoppas att alla hjälps åt så att ”konstverken” får stå där hela oktober ut. Därefter så har vi bara en månad på oss att planera pyntet inför julen. Vi behöver lite färg och ljus när mörkret blir längre än dagen.

Kommande veckas aktiviteter ser ni i vår kalender.

Knäreds Byalag kommer att ha ett nytt möte i veckan och då står aktiviteter under hösten på agendan.

Vi har en stundande jul och julmarknad där vi precis som vid Knäredsdagen kommer Knäreds Byalag och Knäreds Samhällsförening att samverka för att skapa något utöver det vanliga.

Vill man delta eller har idéer så hör ni bara av er. Man kan aldrig få för många aktiviteter, eller tomtar.

Så ut på tipspromenad, dela en värmande soppa med oss. Utforskar våra stigar kring Knäred och leta upp en av alla våra grillplatser, så ses vi kanske där ute!
50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page