top of page

Full fart mot påsk

Full fart mot påsk även om det känns som det lackar mot jul med all snön som kommit i denna veckan.

Som jag tidigare tagit upp så var alla föreningar inbjudna till ett möte den 6 april. Det var över 20 engagerade bybor som kom från ca 10 olika föreningar. På mötet hade vi hade en kort presentation om de olika föreningarna ,vilka planer och utmaningar vi har i framtiden.

Vi kan ju konstatera att den äldsta föreningen var över 100 år och vi i Knäreds Byalag har ju bara ett par månaders historik. Men med gemensamma mål, ett aktivt samhälle.

Utmaningar man hade var att många av föreningarna hade en hög medelålder och vi förde en diskussion över hur vi ska kunna knyta yngre medlemmar till oss.

Vi hade också en dialog om hur vi skulle kunna jobba tillsammans. Synergieffekter av varandras arbete och samarbetsvinster.

Knäredsdagen är en av de dagarna som vi ser att vi kan tillsammans kan göra ett gemensamt

aktivitetsarbete för att skapa en Knäredsdag utöver det vanliga.

Vi beslutade att vi skulle träffas om ett år igen. Vi i Knäreds Byaförening vill passa på att tacka alla som deltog det engagemang som alla har och all den feedback och nytta som alla såg med den hemsida som vi i Knäreds Byalag håller på att utveckla, nyttan med att ha en gemensam plattform där alla aktiviteter presenteras.

Nu kommer vi starta det spännande arbetet med att skapa Knäredsdagarna och vi hoppas att alla stöttar oss genom att planera in denna dagen.

Men Knäredsdagen är i juli, innan dess har en del föreningar sina årliga vårstädningar. Det är tillfällen att göra något tillsammans och samtidigt göra nytta. Kolla in evenemangskalendern och utrusta er för att snygga upp vår miljö och natur.

Friluftsfrämjandet har öppnat upp sin kalender med och det finns massor med aktiviteter för barn och unga. Barn i tidig ålder får ett naturligt förhållande till skog och natur bär det med sig hela livet. Jag tänker ta med mitt barnbarn en helg för att vi får "egentid" och kombinera det med något nyttigt och lärorikt.

Första rundan på cykel trimmet som Knäreds Forskarringen & Hembygdsföreningen i snöslask är gjord. Ett bra och roligt sätt att upptäcka vår natur och omgivning. Jag kan varmt rekommendera att provar detta men utan snöslask. Hur ni kommer åt kartorna och cykeltrimmet står mer på deras hemsida. En mycket liten kostnad till stort nöje.

Still Standing går biljettköpen långsamt framåt. Som Stefan skrev blir det sista natten med gänget. Se till att boka biljett och så att att bandet får en fantastisk kväll. Det är ju inte bara de som ska prestera, vi ska göra det samma och jag tror på ert stöd. . Så köp biljett, vänta inte utan bara gör det.114 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page