top of page

Någon gång måste historien börja....

Vi har nu tagit ett beslut att vi vill starta Knäreds Byalag. Ett byalag som är sprunget av pandemin kan man kort säga. Knäreds byalag är en nystartad ideell förening som vill verka för ett aktivare samhälle och med aktivare menar vi olika aktiviteter.

Knäred samhälle har många småbyar omkring sig, alla är välkomna till våra aktiviteter och att följa och vara delaktiga i våra sociala medier och glöm inte att hålla koll på kalender.


Knäred har en samhällsförening som jobbar aktivt med att skapa bra och trevlig miljö på orten och gör det bra och vi vill skapa aktiviteter i de miljön Samhällsföreningen skapar.


Tanken om Knäreds Byalag började spira när Laholms kommun inte hade en ljusslinga inför advent att pryda ortens torg med. En företagare bidrog med lite ljusslinga och några ortsbor hjälptes åt att sätta upp den och det blev ett ljus på flera sätt i vårt samhälle. Ljusslingan räckte bara till halva 30% av trädet men det blev ljus. Det blev både ett upplyst torg men också ett symbolist ljus att vi skulle kunna göra mer tillsammans och det finns en stor vilja.

Det är där vi är nu.

Pandemin har påverkat oss på många sätt, idag finns det få mötesplatser i bygder och den och mest naturliga är ortens affärer.

Vi skulle vilja skapa en mötesplats och gemenskap. Där alla kan delta efter vilja, intresse och förmåga. Vi har skapa en gemensam kalender för att man ska kunna hålla reda på de aktiviteter som sker i Knäred, idag är de väldigt utspridd på diverse forum. Vi ser stort behov att ha aktiviteter för alla, ung som gammal.

Vi är övertygade om att vilken ålder du än befinner dig i vill man ha glädje i vardagen, det ska hända saker, man vill ha trevligt och man vill umgås.


Igår la jag till en grupp som träget varit aktiv trots rådande pandemin och det är Styrketräningsgruppen som Helen, Lene och Anki håller igång. Varje måndag erbjuder de styrketräning i gymnastiksalen. Nu när pandemin är över så kan vi inte ha fler ursäkter, se till att ta er till deras styrketräning, prova på. I bästa fall är det just Er grej och på köpet blir man stark tillnamns. Vi andra bidra med att ställa upp.

Samtidigt vill jag passa på att tacka Helen, Anki och Lene för att de fixar!

Knäred med sin omgivning har en fantastisk miljö och vi vill skapa ett forum där vi kan vara en del av en aktivitet, startar och invånarna och samverka för att sedan driver det vidare.


Aktiviteter och idéer som styrelsen diskuterar idag att en gång i månaden kunna erbjuda något som alla ska känna sig välkomna till.

Tipspromenader och avslut med grillning, vi har Hallandsleden som går runt hela samhället och används flitigt, oftast mer av andra än ortsborna och det vill vi förändra. Hundvandring, bakluckeloppis, Boule och kubb turnering, prova på sport aktiviteter.

Knäred ligger utmed Lagan och vi funderar på fisketävlingar, träningsgrupper ute i naturen.

Men också lära känna din landsbygdsrunder på cykel. Tankar och idéerna är många och engagemanget stort så därför kontaktar vi er.

Med andra ord, möjligheterna är många nu ska vi bara skapa förutsättningarna.163 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page