top of page

Nu står advent vid vår dörr

Nu kan man börja förnimma känslan av jul. Doften, ljuset, ljuden och smakerna av jul. Sinnena vaknar ofta upp och man minns ofta mycket av sin barndom. Känslan och förväntningarna som fanns, traditioner som man hade. Saker som måste bara vara med på matbordet, men som man kanske inte alltid åt så mycket av, men det har alltid funnits där. Kalles Jul och Karl-Bertil Jonsson och chokladasken man alltid fick. Doften av kryddor, gran och stearinljus och allt pyssel som skulle till. Värmen och tid för omtanke som oftast julen förknippas med. Julkort som nu nästan är historia.


Självklart fanns det många som inte minns tillbaka på sin jul med samma glädje och goda minnen, det finns säkert många blandade känslor kring julen.

Det är inte självklart med att alla har råd med mat på bordet, julklappar, gran och hela familjen samlad. Julen kan vara en påminnelse om tuff ekonomi och ensamhet.


Vi har ett krig som inte så långt ifrån oss och varje dag är en strid och utmaning och invånarna vet inte på morgonen om man kan planera dagen, för man vet inte om man har livet i behåll när natten lägger sig. Så låt denna julen bli unik, varför klura på en massa julklappar till någon som kanske redan har allt, eller som stoppar det i en hylla. Varför inte skänka en slant och låt det bli en julklapp. Ge till dem som kämpar för sin överlevnad. På så sätt värmer den på många sätt.

Första advent så är det Knäreds Julmarknad. En marknad som varit i tradition sedan många år tillbaka det är startskottet eller försmaken av julen.

Lilla Knäred levererar alltid en traditionell julmarknad. Där man på Bruddalen kan ta del av alla alster, lukten av jul och stearin och dricka blåbärssoppa för att värma sig. Alla vackra ljus som är som konstverk. Vad hör mer julen till än doften och ljuset av en långsamt brinnande låga av ett stearin ljus?

På Snöflingan erbjuder en massa återbruk, saker som får nytt liv och värde och ingen miljöskuldkänsla om man inhandla lite nytt för inför julen. Denna mörka tid behöver färg, glitter och ljus.


Saknar man ljus i denna mörka årstid så kan PerTec hjälpa till att lysa upp tillvaron.

Hos Tulipas hittar ni doften av jul och massa annat smått och gott som hör julen till. Köp en blomma och förgyll vardagen i detta mörka december. Alla har öppet på julmarknaden.

Julblommor för mig är inte bara att den skapar julkänslan, den är en del av den doft jag förknippar med julen det sätter ihop minnen och känslan av jul på något sätt.

Coop kommer att ha öppet, så sväng inom, stötta vår livsmedels affär, köp något gott.


Som traditionen alltid bjuder så finns det en basar på Smedjebacken, glögg hos Samhällsföreningen och korv till självkostnadspris hos Knäreds Byalag. På torget kommer det vara julstämning, marschaller, knallar, doften och ljudet av jul. Jag tror inte det kommer saknas så mycket, så dela advent med alla oss andra.

Ha en underbar advent, glöm inte släcka ljusen när ni lämnar dem!

På återseende.
61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page