top of page

Plötsligt bara händer det….


Trädens färger börjar nu skifta mer åt mörka och tomma grenar, alla bladen har snart landat på marken och skapa färgsprakande mattor i naturen. Trattkantarellerna står ståtligt i sin mossa och temperaturen är historiskt. Vissa dagar har det varit över 18 grader och vinterjackan har fått hänga kvar i garderoben. Tack okober och välkommen november.


Förra helgen visade sig Kvarnen från sin fina höstliga sida och läskigheter kröp omkring, gömde sig i alla vrår och det var en fröjd och skräckblandad glädje som denna Halloween rundade skapade. En del barn tyckte den var inget att ha, en del tyckte den var spännande och en del blev livrädda. Det fanns de föräldrar som var mer lättskrämda än barnen. Vilket skapade glädje och skratt hos barnen.

Det var en ständig ström av barn och föräldrar och våra statister gjorde ett fantastiskt arbete och skrämde ”lagom”. Barn rundan var svårast att skapa på rätt nivå, men vi har fått en del tankar, idéer etc. som vi tar med oss.

Sena rundan kände vi att den behövde man inte planer som ”lagom”. Marschaller utmed slingan, mörkret, kvarnen och forsen skapade en fantastisk miljö och som åskådare kunde man höra alla glada skratt och skrik, när våra statister trädde fram, gjorde entré, rörde vid gästerna eller jagade dem med en motorsåg på högsta varv. Flera gick rundan två gånger och där stigen började skapades en arena av gemenskap, lång kö, där passade man på att pratade med alla andra man inte träffat på länge. Det var allt från knäredsbor, besökare hela kommunen, smålänningar och danskar som hade hittat till oss. Det var en fröjd att vara en del av detta. Vi uppskattar att det var ca 600 besökare och vill tacka er alla för att ni gjorde dagen med oss.

Men utan The Swedish Horror Compani hade det inte varit möjligt, de hjälpte till och skapade en nervkittlande dag. Det hjälpte till med sminkning av våra statister, planerade slingan, var med ute i skogen och såg till att man fick hjärtat i halsgropen, kippade efter andan och skapade känslan av läskigt på ett bra sätt, så tack för det samarbetet.

Ett annat samarbete som jag också vill dela med mig är samarbetet mellan Knäreds Byalag och Knäreds samhällsförening. Samarbete där vi delar erfarenhet, kunskap och stöttade oss i det något intensiva förberedelse som skulle till. Vi lärde oss en hel del på resan och jag hoppas att samarbetet fortsätter i denna goda anda. Stort tack vill jag också ge våra parkeringsvakter Levi, Daniel och Roger som styrde upp parkerings logostiken. vem hade trott att det skulle bli så många bilar. Madeleine utan din hjälp hade vi bara inte klarat oss. Du lotsade alla besökare med varm hand till rätt ställe.


Just nu går det en våg av tråkigheter i Knäred, där man förstör saker, ofredar folk och skapar bara en bild av oansvariga ungdomar. Allt det där är tråkigt, det ligger också till grund för polisanmälan och inkoppla sociala myndigheter och kan leda till straff. Kommunen och ortsborna lägger en hel del pengar och energi på att återställa det man förstör, samtidigt som vi tycker man inte gör något för de unga.

Den här lilla grupp tar helt fokus från alla de underbara andra barn och som vi har i Knäred. En del av dem var med som statister på halloweenrundan och deras skapande i både kläder och roller var fantastiskt. Att ställs sig sminkad mitt ute i den mörkaste, fuktigt natten för att vänta, vänta, på en grupp ska komma och sedan hoppa fram, gå efter, röra och skapa skräck, det gör inte vem som helst. Alla gjorde det så bra och jag blir varm i hela mitt hjärta när jag tänker på deras insatser, den glädje, omtanke och kamratskap de visade varandra. Vi måste bli bättre att se dessa ungdomar.

Tack alla statister! Utan er hade vi inte klarat av detta.


Så till sist, vad händer nu. Vi har som vanligt en tipspromenad den första helgen i månaden, utgår från torget som vanligt.

Julmarknadens planering är i full gång och jag hoppas att den ska bli lika fantastisk som Knäredsdagen och Halloweenrundan. Men jag återkommer med vad vi har för lurt på gång.


Så njut av vardagen och stundande helg!150 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page