top of page

Doften av advent

November känns ibland bara som en mörk transportsträcka till december.

Tiden går fort och jag fattar inte vad den tar vägen. Min morfar sa att han var ”smågåen” och det var därför tiden gick så fort. Jag vet att jag som liten ofta funderat över det ordet och om man tar kortare steg eller om man blev långsammare i stegen och därmed så tog allt längre tid och tiden bara försvann. Jag vet också jag funderade över hur och när man kommit in i ”smågåen” ålder?

Än idag har jag inte riktigt svaret.


Det jag däremot vet är att första advent närmar sig och därmed julmarknaden. Knäreds julmarknad är en liten aptitretare eller försmak av julen. Lilla Knäred levererar alltid en traditionell julmarknad. Där man på Bruddalen kan ta del av alla alster, lukten av jul och stearin och dricka blåbärssoppa för att värma sig. På Snöflingan kan du ta del av det återbruk som finns och inhandla lite nytt för dig inför julen. Kan man få för många tomtar eller pynt?

Saknar man ljus i denna mörka årstid så kan PerTec hjälpa till att lysa upp tillvaron med en ny LED slinga. En slinga som man med gott samvete kan ha tänd. Med andra ord så att kan en ny slinga ge både ljus, billigare räkning och skapa julstämning. Nästan som ett Kinder ägg tre överraskningar i ett.

Vill man ha fler tomtar, skapa jul med blommor, interiörer så har vi Tulipas. Där kan ni botanisera i antikboden, blomsterdelen och allt annat spännande och fint som finns. Köp en blomma till dig själv, någon när och kär, förgyll vardagen i denna mörka årstid.

Julblommor för mig är inte bara att den skapar julkänslan, den är en del av den doft jag förknippar med julen det sätter ihop minnen och känslan av jul på något sätt.

Coop kommer att ha öppet, så har man inte hittat vad man eftersöker i de andra affärerna så finns det goda odds att hitta det där.

Som traditionen alltid bjuder så finns det en basar på Smedjebacken, glögg hos Samhällsföreningen och korv till självkostnadspris hos Knäreds Byalag. Vill man ha mer att äta så har våra matställen öppet. På torget kommer det vara julstämning, knallar, doften och ljudet av jul och vem vet, kanske hitta även tomten till Knäred denna eftermiddag.

Börja julen på ett bra sätt, dela den med oss.

Så jag hoppas att vi ses!69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page