top of page

Full fart mot februari.


Nu har snart den mörka och tunga januari gått, den är tuff på många sätt och avslutades troligen för alla med en ordentlig elräkning. Så man bör ha start hjärta när man öppnar den räkningen.

Så även februari kan bli en månad som man får äta ”buljong på ett blommigt tallrik”. Men man får trösta sig med att livet blir ljusare och dagen längre, vilket är fantastiskt.

Knäreds byalag kommer nu att gå in i sitt andra år. Första året blev en rivstart och Byalagets Facebook sida har idag 500 medlemmar.

Hemsida som jag har byggts upp kan man se att det har varit välbesökt. Det är ca 1200 inloggningar per månad, vilket är ett helt fantastiskt resultat tycker jag.

De flesta använder vår facebooksida för att länka sig vidare eller använder Google. Man kan se att evenemangskalendern är den som är mest populär och vi har spridda följare. Många i Knäred, Laholms kommun men stora delar av Sverige. Vi har följare från Danmark, Tyskland och även USA vilken spridning tänker jag.


Under 2022 så hade vi lagt upp över 1850 evenemang. Så det hände en hel del i vårt lilla samhälle. Just nu har vi ca 450 event och aktiviteter inlagda i vår evenemangskalender och som ni kan delta i och jag fyller på allt eftersom jag får information. Så hör av er om ni vill att jag ska lägga upp något.


De evenemangen som Byalaget fixade och var mest besökt var Halloween med ca 600 besökande, spelning med Still Standing och Tysklandsresan.

Tipspromenaderna som är återkommande varje månad har också varit populära. De evenemang som skett i samarbete med de andra föreningarna och hålls ihop av Knäreds Samhällsförening är Knäreds dagen och Julmarknaden och också varit både lyckade och välbesökta.

Men nu är det nytt år och nya aktiviteter. Vi får se vad vi hittar på i år.


I denna vecka har det varit en hel del medialt runt Knäred och våra kraftverk. Det är många frågor och alla kommer väl vara mer eller mindre påverkade av detta.

Det känns skönt att man ser byggnaderna som kulturminnen, för de är både ståtliga och vackra. Ett ”kuttersmycke” i vår miljö.

Sedan så förstår man att det säkert har hänt en hel del under de 100 år sedan det byggdes med tekniken. Behovet och beroendet av el har ökat.

Så vi får följa det med spänning och se vad som händer.Men nu börjar helgen närma sig och ett par dagar för återhämtning, njut av ledigheten och ta er ut i vår natur och miljö så kanske vi ses.

71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Komentar


bottom of page